Van den Berk College
Start met het vergroten van je groenkennis

Van den Berk is ervan overtuigd dat Van den Berk College het verschil zal maken in het verbeteren van de verschillende toepassingsmogelijkheden van groen. 

Waarom doen we dit?

Van den Berk Boomkwekerijen merkt in de internationale markt van bomen en struiken dat er behoefte is aan specifieke groenkennis en innovatieve toepassingen van groen. Een behoefte die groeiende is in de hele keten, vanaf de productie in de boomkwekerij tot en met de eindbestemming bij een klant. Tegelijk ervaart Van den Berk dat productie en toepassing van groen nog eigenlijk twee werelden op zich zijn.

Het kost vele jaren aan vakmanschap en passie om bomen van hoogwaardige kwaliteit te kweken. Bomen die vervolgens voor tientallen jaren worden geplant op een eindbestemming, waar de producten winst opleveren voor de omgeving, het klimaat, de gezondheid en het welzijn van mensen. Bomen plant je voor het leven en zijn van onschatbare waarde. Juist nu in deze tijd van het verduurzamen van de economie en het realiseren van de klimaatopgave.

Kennis van zaken is essentieel om de hoogwaardige kwaliteit van bomen en struiken in stand te houden. Van den Berk heeft gedurende drie generaties van het familiebedrijf veel kennis opgebouwd. Die kennis wil de boomkwekerij graag delen. Van den Berk wil een brug slaan tussen productie en toepassing van groen en heeft daarom Van den Berk College opgezet.

Vanuit het college geven gediplomeerde vakmensen en specialisten cursussen aan klanten en medewerkers. Hierbij gaan theorie en praktijk hand in hand. Van den Berk streeft niet alleen naar het delen van kennis, maar ook naar het waarborgen en behouden van kennis richting de toekomst. Van den Berk voelt zich daarin schatplichtig naar toekomstige generaties.

 

Verschillende niveaus

Leerlingen van het Van den Berk College kunnen kiezen uit 3 cursusniveaus. Het startniveau is perfect voor wie nog nooit les heeft gehad in sortiment of bodem, maar is ook een uitstekende opfrisser voor degenen die al ervaring hebben met de onderwerpen grond en sortiment.

Het Van den Berk College biedt in hun digitale leeromgeving een beginnerscursus aan. Je kunt op startniveau in je eigen tempo en met behulp van video’s leren over sortiment en grond.

Het professionele niveau is voor degenen die het startniveau al hebben doorlopen of al werkervaring hebben. Wij bepalen je startpunt aan de hand van persoonlijke gesprekken, zodat je erop kunt vertrouwen dat het aansluit bij wat het beste bij je doel(en) past.

Het onderwerp sortiment bieden we ook nog aan op expertniveau. Dit past bij de ervaren groen professional die zijn of haar kennis naar een nog hoger niveau wil tillen.

De lesstof wordt aangeboden op mbo plus- en hbo-niveau.

Doelgroep

Heb jij voor je werk op één of andere manier te maken met bomen, dan hebben wij het cursusaanbod wat je zoekt. Afhankelijk van je functie en werkzaamheden, kunnen specifieke onderdelen interessant zijn om je kennis op een bepaald vlak bij te spijkeren. Voor veel groenprofessionals is de complete opleiding interessant.

Van den Berk College is onder andere interessant voor:

Complete opleiding voor € 2914

Als je inschrijft voor de complete opleiding krijg je 15% korting en betaal je eenmalig 2914 euro excl btw.

Inhoud opleiding

Het Van den Berk College biedt verschillende cursussen en workshops aan. Deze kunnen los van elkaar, maar ook samen als totale opleiding gevolgd worden. In 10 dagdelen (5 dagen) volg je lessen over de onderwerpen Sortiment, Bodem, Kwaliteit, Groeiplaats, Nazorg en Klimaat en Biodiversiteit. De opbouw en volgorde van de onderwerpen zijn op elkaar afgestemd. Met het doorlopen van de opleiding ontwikkel je veel kennis. Na het volgen van de opleiding ben jij de groenprofessional die klaar is voor de uitdagingen van de toekomst.

 

Digitaal en Fysiek les

De digitale leeromgeving van het Van den Berk College voorziet alle cursisten van naslagwerken, oefenopdrachten en (indien van toepassing) toetsen. De cursussen op het startniveau worden digitaal in eigen tempo door middel van uitleg en instructiefilmpjes doorlopen. Hierbij worden ook oefenbestanden en oefentoetsen aangeboden. Het start niveau wordt afgesloten met een eindtoets.
De verschillende cursussen op professional en expertniveau en alle workshops worden op locatie gevolgd. De kwekerij is een inspirerende leeromgeving. Met de praktijk binnen handbereik wordt het beste leerresultaat bereikt.


Locatie:
Van den Berk College
Zaal: Groene ruimte 1e verdieping
Donderdonk 4
5492 VJ Sint Oedenrode
Navigeer: Bestseweg 4

De groene ruimte is een inspirerende ruimte waar moderne presentatiemiddelen aanwezig zijn, maar je kunt er ook opdrachten uitvoeren in kleine groepjes. De lunch wordt gezamenlijk genuttigd in de groene ruimte. Naast een lekkere lunch liggen er bij iedere cursus ook takken van bomen op tafel om zelfs tijdens de lunch te werken aan de sortimentkennis.

Populaire vragen

Hoe en wanneer weet ik of de cursus doorgaat?

Na inschrijving ontvang je een bevestiging van je aanmelding, indien er reeds voldoende aanmeldingen zijn om de cursus door te laten gaan dan hoor je dit meteen van ons. Indien het minimum aantal inschrijvingen nog niet is bereikt dan krijg je dit ook te horen. Ben je wel ingeschreven maar is het nog onzeker of op de gekozen datum de cursus door kan gaan, dan krijg je uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus te horen of het wel of niet doorgaat

Hoe verloopt het inschrijfproces?

Zodra je het inschrijfformulier op de website hebt ingevuld, ben je bij ons in beeld en krijg je binnen twee werkdagen een bevestiging van je aanmelding. Na bevestiging plannen we samen een intake gesprek om te bepalen welk niveau en welke inhoud voor jou als cursist het meest geschikt is. Het kan zijn dat we tijdens de intake gezamenlijk tot de conclusie komen dat je beter een niveau hoger of lager kunt instappen. Als dit het geval is dan verzetten we je inschrijving zodat jij het optimale uit de cursus kunt halen.

Wanneer moet ik betalen?

De prijzen op onze website zijn exclusief BTW.

Je ontvangt een factuur van ons na inschrijving, voor aanvang van de cursus. Indien je bij inschrijving het btw-nummer en KVK-nummer van je bedrijf of werkgever doorgeeft dan kunnen we een factuur toesturen met BTW.

Moet ik op een bepaald moment starten?

De digitale cursussen op het startniveau kun je op je eigen tempo volgen en inplannen.

De cursussen op het professional en expertniveau zijn klassikale bijeenkomsten, die op de data zoals vermeld op de website worden gegeven.

De lestijden zijn:

  • 8.30 inloop
  • 9.00 / 12.00 dagdeel 1
  • 12.00 / 13.00 lunch
  • 13.00 / 16.00 dagdeel 2
  • 16.00 / 17.00 informeel napraten onder genot van hapje en drankje
Ontvang ik een bewijs van deelname?

Ja iedere deelnemer ontvangt een bewijs van deelname van het Van den Berk College. Deze krijg je per mail toegestuurd.

Kan ik of mijn werkgever subsidie krijgen?

De cursussen van het Van den Berk College kunnen in aanmerking komen voor Colland subsidie,

Voor meer informatie, voorwaarden en aanvragen zie https://collandarbeidsmarkt.nl/regeling/subsidieregeling-voor-cursussen-hoveniers/